Anine

Anine Linders (1960); muziekpedagoog

Mijn liefde voor muziek en de ervaring dat muziek een fantastisch en vooral fijn hulpmiddel is, bij de stimulering en ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen en volwassenen, zowel met als zonder een beperking, hebben er in 2006 toegeleid dat ik mijn eigen "muziekpraktijk met een hart" ben gestart.

Ik zie dat mensen hier graag komen en met een goed gevoel weer weggaan. Het maakt mij blij dat ook mensen met een beperking hier hun weg vinden. Mijn ervaring en passie voor muziek en mens komen hier samen.

Achtergrond

Na mijn studie, Pedagogische Academie en Conservatorium heb ik als muziekdocent en groepsleerkracht vele jaren ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs. In mijn werk als muziekdocent bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE) ontwikkelde en begeleidde ik cursussen voor kinderen van 1 t/m 18 jaar. Van ‘Muziek op schoot’ voor baby’s tot koorzang met jonge tieners. Zo ontwikkelde ik een cursus "Samen muziek maken", waarin kinderen met autisme het plezier in muziek maken konden ontdekken en ervaren. Daarnaast heb ik samen met een dansdocent "Klankland" opgezet in het Muziekcentrum Frits Philips. Hier organiseerde we 6 à 8 keer per jaar workshops op het gebied van dans en muziek, met grote groepen kinderen, van verschillende leeftijden. In mijn huidige muziekpraktijk geniet ik elke dag met kinderen en volwassenen, van wie een groot deel een beperking heeft, van samen muziek maken.

Door mij gevolgde opleidingen:

1981 Pedagogische Academie
1984 Opleiding Speciaal Onderwijs
1985 Opleiding Gehrels, leerkracht muziek basisonderwijs
1998 Conservatorium Algemene muzikale vorming/Schoolmuziek, deeltijd
2006 Conservatorium Orthopedagogische muziekbeoefening t/m 3e jaar
2009 Handreflexologie
2011 Mindfulness

design by: Marlène Jonkers